keskiviikko 29. elokuuta 2012

Avoin kirje Marjo Niittyviidalle

Hyvä SuperMarjo.

Kirjoitan kirjeeni kannustavassa ja rakentavassa hengessä, joskin aion sanoa teille muutaman hyisen faktan teistä, teidän toiminnasta ja ideasta järjestää Prinsessapäivät-tapahtuma. Voi olla että menen henkilökohtaisuuksiinkin, mutta minulla on sanavapaus. Ihan kuten jokaisella suomalaisella. Persjalkainen tai ei.

Katsoin muutaman jakson kun olitte perheinesi Tuuri-ohjelmassa ja lisäksi seurasin netistä muutaman pätkän ohjelmaanne Marjo ja superlehm... eikun siis... siis Tehotytöt(?).
On hienoa, että järjestät erilaisia tapahtumia ennakkoluulottomasti ja varmalla kädellä.
Kuten saimmekin ohjelmasta seurata, että pidit lankoja käsissä ja teit parhaasi ylisuorittaen toukka kainalossa.

Mielestäni olet varoittava esimerkki. Ihan kaikille. Taannoin lehdessä selvitit, kuinka teillä liikutaan ja harrastetaan paljon, mutta osataan ottaa rennosti ja joskus herkutellaan suklaalla. Ohjelmassa et syönyt kertaakaan mitään, samaa ihmettelivät navettasi tytöt.
Lehdessä selitit tohkeissasi, kuinka sinulla on tietty kalorimäärä, jota ei saa ylittää ja harrastat urheilua useaan otteeseen päivässä.

Oletko kuullut sairaudesta nimeltä Anoreksia Nervosa?

On hyvä olla puuhakas ja energinen, mutta jos energiavaje on jatkuvaa, jossain vaiheessa se koneisto sammuu ja palaa loppuun. Olen kokenut sen itse ja seurannut vastaavia tapauksia sivusta.

Nyt sitten kaikkien muotinäytösten, hanurinvinguttamisien, peppi pitkätossujen, koirapuvussa hilluvan ukkosi ja muun tohinan keskellä olet saanut kuningasidean: Prinsessapäivä. Siis ideasi on se että pikkutytöille puetaan nätit vaatteet, heidät jaetaan kategorioihin ja jokainen saa pikku palkinnon. Ajatus sinällään on kaunis, mutta ottaen huomioon esiintymisesi televisiossa, lausuntosi kaloreista ja liikunnasta, ulkomuotosi (anteeksi vain, itsetunto- ja syömisongelmasi näkyy ja kuuluu) ja kyseenalainen julkisuus lastensuojeluilmoituksineen (aiheettomia tai ei) niin.. miettisin vielä.
Tässä vaiheessa avaisit suusi mahdollisesti itsekurista ja muusta, mitä nyt yleensä kipeä ihminen alkaa selittämään. Ei mene läpi, ainakaan täällä.

Marjo Niittyviikate, tee sitä mitä nyt olet tekemässä ja pitäydy ihan sellaisten täysi-ikäisten tyttöjen tallipomona, joohan? Maailma ei tarvitse enää yhtään enempää tyttöjen ja naisten ulkonäköpaineita, jokainen ihminen on arvokas ja ainutlaatuinen.. ainakin useimmat.

Ja pari juttua vielä: et anna itsestäsi tehokasta kuvaa roikkuessasi puhelimessa joka ikisessä tilaisuudessa (Ristiäiset! Lapsesi esitys!) vaan sinusta saa varsin moukkamaisen kuvan.
Kun kuitenkin ohjelmassa näytit herkän puolesi ja selvästi haluat vain hyvää kaikille.
Painit nyt itse alitajuisesti sellaisten asioiden kanssa, että kannattaisi nyt keskittyä omiin töihin, perheeseen ja itseesi.


Syysterveisin.

Paula K.
Amatöörikirjoittaja




11 kommenttia:

  1. Täysin totta! On niin viimeisen päälle ärsyttävä ämmä, kuuluu sarjassamme turhiin julkkiksiin. Toi on oikeastaan säälittävää (sori mutta sosiopaattina en kykene moiseen), itsensä pakkotyrkyttäminen ja julkisuus statuksesta epätoivoisesti kiinni pitäminen. Toki media on yhtä typerä salliessa moisen, olisi niitä kai parempiakin kohteita / juttuja.

    VastaaPoista
  2. "...että kannattaisi nyt keskittyä omiin töihin, perheeseen ja itseesi." No niinhän se tekee! Onko se sun tai kenenkään muunkaan onnesta ja elämästä pois, mitä joku ihminen, jota ei edes tunne, tekee?? Käsittämätöntä meuhkaamista. Marjo ei mun käsittääkseni oo pakottamassa kenenkään lapsia osallistumaan mihinkään.

    Rakkaudella, Äiti myöskin

    VastaaPoista
  3. lapset lapset.. en ole missään vaiheessa sanonut että se olisi keneltäkään pois. kunhan nyt raapustin. pahoittelen palkokasveja nenuissanne..

    VastaaPoista
  4. Kunhan raapustit. Niittyviita vois nostaa tästä vaikka kunnianloukkaussyytteen.

    VastaaPoista
  5. Niittyviita ei nosta mitään muuta kuin omaa egoaan julkisuuden kustannuksella. Vai kolahtiko Paulan teksti omaan nilkkaan (prinsessapäivän osalta) kun tarvitsee ottaa noin jyrkästi kantaa? Eläköön ahdasmielisyys ja turha julkisuus aka voi vittu tätä maailmaa.

    VastaaPoista
  6. No tuskinpa sentään syytteitä ropisee. Kirjeessä on kuitenkin positiivistakin koskien kyseistä henkilöä, en ole käyttänyt asiatonta kieltä enkä uhkaillut ketään. Annetaanpa siis olla, lupaan etten enää ota asiaan kantaa.
    Anonyymien kommentit menee mielestäni sellaiseen Suomi24-kategoriaan, kaikella kunnioituksella.. vaikka sanan- ja yksilönvapautta kannatankin.
    En myöskään epäile hetkeäkään, etteikö Niittyviita haluaisi vain lastensa ja perheensä parasta, olisi vastuuntuntoinen ja rakastava äiti.
    Lapsimissi- ja kykykisat ovat aina vähän kaksipiippuinen asia, johon mielestäni olen oikeutettu ottamaan kantaa.
    Mielestäni lausunnot lehdistölle kalorien laskemisesta ja jatkuvasta liikkumisesta herättää epäilyksen ettei hänellä ole kaikki ihan kunnossa.
    Niittyviita on kuitenkin positiivinen ja ilmeisen perfektionisti ja kirjeeni oli ihan asiallisella mielellä kirjoitettu.

    (jumalavita.. jos tästäkin nyt haloo nousee niin joudun vielä kirjoittamaan Marjo Niittyviidasta ja vihaisista, torahampain ja kotkankynsin puolustuskannalla olevista kansalaisista, jotka onnistuin suututtamaan.. oh please, ei enää!)

    Menkääpä katsomaan muita keskustelupalstoja jotka koskevat julkisuuden henkilöitä, siellä sitä kunnianloukkausmatskua riittää.

    VastaaPoista
  7. Btw,ne kisat on sitten peruttu YLEISEN vastustuksen vuoksi, on se *köh* kummallista, vaikka tärkeintä järjestävän tahon mukaan on tärkeintä miltä lapset näyttävät arkisessa elämässä. Niin, onhan prinsessojen näytettävä prinsessoilta arkenakin, kysykää vaikka kuninkaallisilta. Kiitos suomalaiset, ette te niin tyhmiä olekaan.

    VastaaPoista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Olen täysin samaa mieltä kanssasi ja luulen että moni muu on myös!

    VastaaPoista
  10. ohnan toi Marjo kyllä aikamoinen pömpeli mut silti, et kyllä itekkään poikkee siitä yhtään.

    VastaaPoista